Štědrý prostor čtyřpokojového bytu podtrhly designérky minimalistickým designem

Toužili bydlet v blízkosti centra velkoměsta kvůli práci i dětem, ale bez prostorových omezení a obklopení zelení jako v rodinném domě. Mladý muž nakonec našel pro svou rodinu přesně to, co hledal – prostorný, dobře prosvětlený čtyřpokojový byt v příjemném rezidenčním komplexu na Kolibě.

Naoko jednoduchý design tohoto bytu překvapí spoustou precizních detailůNaoko jednoduchý design tohoto bytu překvapí množstvím precizních detailů
„Tato realizace interiéru je důkazem toho, že dobrá dispozice, kvalitní přírodní materiály a správně zvolené zařízení a doplňky v decentních barvách dokážou navodit pocit útulnosti a vytvořit příjemné místo k životu.“ – Ing. arch. Zdenka Virdzeková, Michaela Merešová, autorky interiéru, arcada.sk

Komfortní velikost obytné plochy a velkorysá vyvýšená terasa s předzahrádkou dokonale zapadly do jeho představ o příštím bydlení. Po prohlídce holobytu se potěšil bonusu navíc: díky osazení bytového domu v kopci byt ze všech obytných místností nabízí úžasný výhled na město. Pocítil, že toto je to místo pro jejich ideální domov.
Aby i zařízení a celý interiér odpovídaly vysoce nastavené laťce kvality, oslovil ke spolupráci interiérové ​​studio Arcada s kreativním duem architektky Zdenky Virdzekové a interiérové ​​designérky Michaely Merešové, jejichž reference mladých majitelů zaujaly.

stěna v moderním obývacím pokoji s dekorativním lamelovým dřevěným obkladem, tapetou a závěsnými skříňkami
Závěsné skříňky působí oproti těm klasicky položeným na podlaze vizuálně odlehčeně. Foto: Juraj Špaček

V té době už byl holobyt ve finální fázi nadstandardního vybavení – s dokončenými koupelnami a kvalitními dubovými parketami. Proto se autorky návrhu interiéru shodly s majitelem, že do dispozice, se kterou se hned ztotožnili, nebudou zasahovat. Líbila se jim nejen otevřenost společenské zóny do exteriéru s pěkným výhledem, ale také zakomponování praktických prostor v rámci bytu jako velký šatník u ložnice rodičů, sklad či prádelna a samozřejmě dvě koupelny a samostatná toaleta.

Dokonale vyladěný
Vyřešit zařízení interiéru primárně potřebovali v hlavní společenské části, ve vstupních prostorách a v rodičovské ložnici. Vstupní představy majitele se nesly v duchu nadčasového moderního designu a prakticky zařízeného prostoru. „Při tvorbě jsme vycházeli iz lokality a stylu stavby tohoto moderního bytového komplexu,“ vysvětlují autorky. „Pro podporu elegance a nadčasovosti jsme zvolili paletu méně výrazných pastelových a neutrálních barev.“

Základní koncept tvoří přírodní dřevo na parketách a efektních lamelách v kuchyni, obývacím pokoji i předsíni. Jeho teplý odstín neutralizují šedé tóny na tapetách spolu s klasickou dvojicí bílé a černé. Punc útulnosti dotáhla v interiéru hnědá, od nejsvětlejších odstínů světlé béžové na sedačce a kuchyňské lince až po tmavě hnědé závěsy. Do této plejády jemných barev přinesl příjemný akcent pastelově modrý koberec s bílým geometrickým vzorem a velká antracitová taburetka.

prostorný obývací pokoj v novostavbě na Kolibě zařízený v moderním duchu v neutrálních a pastelových barvách
Svůj podíl na vytvoření útulnosti má v interiéru kromě textilních doplňků také interiérová zeleň. Otevřenému modernímu interiéru svědčí spíše větší rostlina či malý stromek než mnoho malých květů. Foto: Juraj Špaček

V kuchyni, která je součástí otevřené obytné zóny, zvolily autorky zajímavou kompozici na horních skříňkách: Zatímco bílá dvířka ve vysokém lesku téměř splývají s bílou stěnou, dvě černé orámované otevřené police na sebe poutají veškerou pozornost. Ve výsledku tak působí kuchyně odlehčeně a designově. Celý interiér působí kompaktně, kompozičně vyváženě a útulně.

O dostatek přirozeného světla a také optické zvětšení všech obytných místností se postarala velká prosklení s výhledem na město.

Latest articles

Similar articles

Subscribe to our newsletter

Instagram